Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskgryta med färskost

Snabblagad gryta med stekfläsk och skinkschnitzel som du själv sätter chilisting på med färskosten. Med en klick crème fraiche och potatisen är rätten komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala och finhacka löken. Skär fläsket och skinkschnitzeln i strimlor.
  3. Stek lök och fläsk- och köttstrimlor i matfettet ca 5 minuter i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll grönsaksblandningen i stekpannan och stek vidare 4–5 minuter.
  5. Vispa ihop färskost och buljong. Häll det över kött och grönsaker. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och rör ner det i grytan och låt det koka några minuter.
  6. Servera fläskgrytan med potatisen och en klick crème fraiche.

För alla

Läs nog ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 140 g stekfläsk
  • 400 g skinkschnitzel
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 500 g Broccoli Mexicana (fryst grönsaksblandning)
  • 125 g färskost med chili & paprika
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2282 kJ / 547 kCal