Snabbrimmad lax med ruccola och persika

6
2
Snabbrimmad lax med ruccola och persika

Den här charmiga rimmade laxen går snabbt för dig att tillaga. Du gör en livfull salladsbädd av bulgur blandat med rucola, persika och musslor och sveper in mixen i en syrlig och het dressing. Vackert och smakfullt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Snabbrimmad lax med ruccola och persika

Ingredienser

4 portioner
4 bitar laxfilé (à ca 150 g)
ca 3 dl bulgurvete
3/4 rödlök
1 burk persikohalvor (à 420 g)
1 kruka rucola
1/2 dl mild olivolja
3 msk färskpressad citronjuice
1 burk rökta musslor (à 105 g) eller skalade räkor, gärna rökta
chiliflakes (t ex red hot chili pepper på burk)
salt och peppar

För alla

Fri från ägg. Mjölkfri om Sour Supreme (innehåller soja) används istället för crème fraiche.
Gör glutenfri: använd kokt ris istället för bulgur.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Tips

Servera gärna med en klick crème fraiche och citronklyftor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Sara

2007-02-28

inget vidare....

Anne

2006-07-01

Gott! Hade ingen lust att ha i räkor eller musslor, så det skippade vi, och vi tog lite mindre olivolja än i receptet. Det blev jättebra.

Näringsvärde per portion

Energi 2810 KJ / 670 kCal
Läs mer om näringsvärden