Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabbrimmad lax med ruccola och persika

Den här charmiga rimmade laxen går snabbt för dig att tillaga. Du gör en livfull salladsbädd av bulgur blandat med rucola, persika och musslor och sveper in mixen i en syrlig och het dressing. Vackert och smakfullt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Rör ihop 2 msk salt och 2 msk socker. Gnid in laxbitarna i blandningen och låt stå framme i rumstemperatur i ca 20 minuter.
  2. Koka bulguren enligt anvisning på paketet. Låt svalna något. 
  3. Skala och finhacka rödlöken. Skär persikohalvorna i små klyftor. Grovstrimla ruccolan. 
  4. Blanda bulgur, rödlök, persika, ruccola, olivolja och citronjuice. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner de avrunna musslorna. 
  5. Torka av laxen väl och stek den i en het lättoljad panna ca 3 minuter på varje sida.
  6. Fördela salladen på tallrikar. Toppa med laxen. Chiliflakes passar bra att strö över laxen efter stekning.

För alla

Fri från ägg. Mjölkfri om Sour Supreme (innehåller soja) används istället för crème fraiche.
Gör glutenfri: använd kokt ris istället för bulgur.

Tips

Servera gärna med en klick crème fraiche och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé (à ca 150 g)
  • ca 3 dl bulgurvete
  • 3/4 rödlök
  • 1 burk persikohalvor (à 420 g)
  • 1 kruka ruccola
  • 1/2 dl mild olivolja
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 burk rökta musslor (à 105 g) eller skalade räkor, gärna rökta
  • chiliflakes (t ex red hot chili pepper på burk)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2810 kJ / 670 kCal
Läs mer om näringsvärden