Snabbrimmad lax med ruccola och persika

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
2
Snabbrimmad lax med ruccola och persika

Den här charmiga rimmade laxen går snabbt för dig att tillaga. Du gör en livfull salladsbädd av bulgur blandat med rucola, persika och musslor och sveper in mixen i en syrlig och het dressing. Vackert och smakfullt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Snabbrimmad lax med ruccola och persika

Ingredienser

4 portioner
4   bitar laxfilé (à ca 150 g)
ca 3 dl  bulgurvete
3/4   rödlök
1   burk persikohalvor (à 420 g)
1   kruka rucola
1/2 dl  mild olivolja
3 msk  färskpressad citronjuice
1   burk rökta musslor (à 105 g) eller skalade räkor, gärna rökta
chiliflakes (t ex red hot chili pepper på burk)
salt och peppar

För alla

Fri från ägg. Mjölkfri om Sour Supreme (innehåller soja) används istället för crème fraiche.
Gör glutenfri: använd kokt ris istället för bulgur.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Tips

Servera gärna med en klick crème fraiche och citronklyftor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

inget vidare....

Sara

2007-02-28

Gott! Hade ingen lust att ha i räkor eller musslor, så det skippade vi, och vi tog lite mindre olivolja än i receptet. Det blev jättebra.

Anne

2006-07-01

Näringsvärde per portion

Energi2810 KJ / 670 kCal

Testa liknande recept

Pizza med persika och getost
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tagliatelle med vitlöksmusslor, rucola och oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persikoklyftor med hallonsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med majs och musslor
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga