Snabbrimmad lax med ruccola och persika
Den här charmiga rimmade laxen går snabbt för dig att tillaga. Du gör en livfull salladsbädd av bulgur blandat med rucola, persika och musslor och sveper in mixen i en syrlig och het dressing. Vackert och smakfullt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 bitar laxfilé (à ca 150 g)
ca 3 dl bulgurvete
3/4 rödlök
1 burk persikohalvor (à 420 g)
1 kruka rucola
1/2 dl mild olivolja
3 msk färskpressad citronjuice
1 burk rökta musslor (à 105 g) eller skalade räkor, gärna rökta
chiliflakes (t ex red hot chili pepper på burk)
salt
peppar
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2810 KJ / 670 kCal
Kommentarer
inget vidare....
Sara
2007-02-28Gott! Hade ingen lust att ha i räkor eller musslor, så det skippade vi, och vi tog lite mindre olivolja än i receptet. Det blev jättebra.
Anne
2006-07-01