Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Västkustmacka

Denna matiga västkustmacka svänger du snabbt ihop. Lägg i sallad, tomat och gurka i en ciabatta eller baguette och fyll på med din mumsiga skaldjursröra med sparris och ärter. Så underbart gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda krabbpinnar (surimi), väl avrunna musslor och skalade räkor. Vänd ihop alltsammans med precis så mycket majonnäs att det binder.
  2. Ärter och sparris hör till salladen och kan antingen vändas ner i smeten eller läggas ovanpå.
  3. Krydda fyllningen med salt, peppar samt samt ett par droppar citronsaft. Bottna smörgåsen med sallad, tomat eller gurka.

För alla

Läs ingredienserna på surimi/krabbpinnarna. Västkustmacka innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och kontrollera innehållet i surimi/krabb-pinnarna.
Gör äggfri: använd äggfritt bröd, uteslut surimi och majonnäs, använd i stället crème fraiche samt mer räkor och musslor.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 baguette eller ciabatta bröd
  • krabbmixpinnar (surimi)
  • väl avrunna musslor
  • skalade räkor
  • majonnäs
  • ärter
  • sparris
  • citronsaft
  • salt och peppar
  • sallad
  • tomat
  • gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?