Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Penne marinara med örtrostat bröd

Denna snabba Penne marinara är en perfekt måltid när du har ont om tid för matlagning. Koka bara ihop din krämiga tomatsås och lägg ner de salta skaldjuren. Servera röran med nykokt pasta och varma, krispiga och örtrostade bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 250˚C.
  3. Koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna i tärningar. Strimla de soltorkade tomaterna.
  5. Fräs lök och vitlök i oljan ca 3 minuter i en stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt tomater, soltorkade tomater och grädde. Låt koka ca 5 minuter. Koka klart pastan och gör bröden under tiden.
  6. Örtrostat bröd: Rör ihop matfett, örter och salt. Bred örtsmöret på brödskivorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills bröden fått fin färg. Dela dem ev på diagonalen.
  7. Pressa vätskan ur räkorna. Lägg ner räkor, musslor med oljespad och persilja i tomatsåsen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och örtbröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: välj äggfri pasta, kontrollera innehållet i brödet.

Tips

Barnknepet!
Servera skaldjuren vid sidan om. Såsen kan även mixas slät (utan skaldjur).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g skalade räkor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 5 soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • 350 g pasta (penne)
  • 1 burk rökta musslor (ca 100 g)
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
Örtrostat bröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk provencalska örtkryddor
  • 1/2 krm salt
  • 4 skivor rostbröd (gärna fullkorn)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2973 kJ / 711 kCal