Penne marinara med örtrostat bröd

7
2
Penne marinara med örtrostat bröd

Denna snabba Penne marinara är en perfekt måltid när du har ont om tid för matlagning. Koka bara ihop din krämiga tomatsås och lägg ner de salta skaldjuren. Servera röran med nykokt pasta och varma, krispiga och örtrostade bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011

Penne marinara med örtrostat bröd

Ingredienser

4 portioner
200 g skalade räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 tomater
5 soltorkade tomater
2 msk olivolja
1 dl vispgrädde
350 g pasta (penne)
1 burk rökta musslor (ca 100 g)
2 msk hackad persilja
salt och peppar

Örtrostat bröd

2 msk smör eller margarin
2 msk provencalska örtkryddor
1/2 krm salt
4 skivor rostbröd (gärna fullkorn)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: välj äggfri pasta, kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Tips

Barnknepet!
Servera skaldjuren vid sidan om. Såsen kan även mixas slät (utan skaldjur).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Marie

2011-11-24

Jätte god pasta rätt. Räckte gott till 4personer

Ingrid

2011-11-23

Rätten smakade väldigt bra men räcker inte till 4 portioner

Näringsvärde per portion

Energi 2973 KJ / 711 kCal
Fett 266 g
Kolhydrater 847 g
Protein 288 g
Läs mer om näringsvärden