Fried rice med räkor, musslor och blomkål

Fried rice går att variera på oändligt många sätt – en mellanamerikansk och asiatisk streetfood-favorit som blivit festmat över hela världen. Denna seafood-variant är ganska enkel att laga. Här med rödlök, koriander och lime som smakhöjare.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2288 KJ / 546 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stJättegott! Värt ett högre betyg tkr jag.. Hade en hyfsat stor wokpanna, men fick ändå fräsa i omgångar och så ner med allt på slutet i en rejält stor kastrull. Djupa tallrikar att förvara i medan annat blir fräst osv. Drar rätt mkt mer disk än känslan när man läser receptet.. fräste först blomkålen i olja och sedan på med lite spad fr räkor o musslor som fick koka bort till hälften. Gillar inte för rå blomkål samt synd att slå bort spad. Gjorde på 3dl ris. Tyckte det blev helt perfekt curry-starkt m 2 tsk. Röd pasta till det. Är man modig kan man råga dem. Gillar lite sting, men inte svettbrytningar i pannan o tårar i ögonen..
Mats