Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fried Rice

Asiatisk risrätt där ris, kyckling och grönsaker fräses tillsammans med soja och ingefära i en panna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Stek kycklingen i oljan ca 5 minuter, salta och peppra. Tillsätt ingefära och vitlök, stek ytterligare 2 minuter på lägre värme så att inte vitlöken bränns. Lägg kycklingen åt sidan.
  4. Stek de frysta grönsakerna i het stekpanna tillsammans med currypasta. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ned kyckling, ris och soja i grönsakerna och stek tillsammans ca 3 minuter.
  6. Knäck i ägg och stek ytterligare 3 minuter.
  7. Servera med limeklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på red chilipaste. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein,
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl basmatiris
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 650 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 2 msk skalad finhackad ingefära
  • 1 påse wokgrönsaker (Thai, à 600 g)
  • 1 1/2 tsk röd currypasta
  • 2 msk japansk soja
  • 2 ägg
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 522 kCal