Köttfärswok med nudlar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärswok med nudlar

Man skulle kunna säga att det här en köttfärssås med asiatiska smaker. Sweet chili och soja sätter smak på rätten som serveras med äggnudlar istället för spaghetti.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skiva purjolöken samt skala och hacka vitlöken.
  2. Bryn färsen i oljan i en panna under omrörning tills den är smulig.
  3. Låt purjolöken och vitlöken fräsa med.
  4. Smaksätt med salt, peppar, sweet chili och soja. Rör ner tomatkrosset.
  5. Låt såsen koka några minuter och späd eventuellt med lite vatten.
  6. Lägg i haricots vertsen och vattenkastanjerna och låt dem bli varma.
  7. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Servera woken med nudlarna.

För alla

Läs nog ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd nudlar utan gluten.
Gör äggfri: använd nudlar utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 msk sweet chili
  • 1 msk soja
  • 500 g krossade tomater
  • 125 g haricots verts
  • 1 burk vattenkastanjer (à ca 220 g)
  • 4 port äggnudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2635 kJ / 631 kCal