Dansk fastlagsbulle

Dansk fastlagsbulle kan göras på flera olika sätt. Här är en variant på den danska semlan, eller fastelavnsboller som de även kallas, som fylls med hemkokt vaniljkräm och hallonsylt. Sedan toppas bullen med en chokladganache!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
16 st
Briochedeg
2 tsk kardemummakärnor
25 g färsk jäst
2 1/2 dl rumstempererad mjölk (3%)
3/4 dl strösocker
3 ägg
11 dl vetemjöl (11 dl vetemjöl motsvarar ca 660 g)
1 tsk salt
125 g rumstempererat smör
Vaniljkräm
1 vaniljstång
3 dl mjölk (3%)
1/2 dl strösocker
2 äggulor
2 msk majsstärkelse
15 g smör
1 1/4 dl hallonsylt
Pensling
1 ägg
1 msk mjölk
1 krm salt
Chokladganache
150 g mörk choklad (70%)
1 1/4 dl vispgrädde
20 g rumstempererat smör
Garnering
1 dl frystorkade hallon
Gör så här
00:15:00
01:00:00
00:45:00
00:14:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat utan frystorkade hallon.
Energi1672 KJ / 400 kCal
Fett19 g
Salt0.8 g
Kolhydrater48 g
Protein8 g
Kommentarer