Drömmar

843
37
Drömmar

Drömmar är spröda kakor för alla stunder. Hjorthornsssalt och rapsolja ger drömmarna deras drömlikt frasiga karaktär. Det här är småkakor som går lätt att baka – gör gärna det här receptet och flera andra sötsaker på en gång och bjud in till kafferep med sju sorters kakor!

Skriv ut
Drömmar

Ingredienser

20-25 st
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mat- eller rapsolja
1/2 tsk hjorthornssalt
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)

För alla

Drömmarna är fria från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka på 20st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

843

Kommentarer

Michael

2021-08-28

Tips: Jag doserar och formar dem i ett matskedsmått. (15 ml) Då blir det ca 20-22 stycken. For att få ut 35 stycken får man gå ner till ett teskedsmått, (10 ml) vilket jag personligen tycker blir för smått. Men det är en smaksak. Jag bara skopar ett knappt rågat mått ochtrycker lätt mot sidan mot degbunken utan att trycka till degen med handen. Sedan är det bara att att hålla handen under, vända måttet upp och och knacka ner den formade degen i handen och ställa den på plåten DIREKT, UTAN rulla den mellan handflatorna. Överbearbetar du degen förlorar de lätt sin luftighet och frasighetch blir hårda. Hoppas någon får nytta av det doserings tipset.

Michael

2021-08-28

Sandra: grädda dem näst högst upp i 18-20 minuter. 15 är lite för lite tycker jag personligen. Och låt dem sedan ligga KVAR på plåten och svalna först, INNAN du tar bort dem. Då blir de perfekta!

Sandra

2021-07-05

Har provat att baka dessa nu i två omgångar men de blir inte så spröda som de ska. De får inget krispigt skal utan de blir mjuka runt och smuliga och går lätt sönder. Vad beror det på? Vad gör jag för fel? Jag följer receptet och använder mig av rapsolja.

Näringsvärde per portion

Energi 356 KJ / 85 kCal
Fett 4 g
Salt 0 g
Kolhydrater 11 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept