Frasiga rabarberbakelser

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
0
Frasiga rabarberbakelser

Läckert frasiga smördegsbakelser med rabarber och vaniljkräm på färsk vaniljstång. Bakelserna bakas fluffiga och frasiga i ugn och fylls sedan med sockerkokt rabarber och vaniljkrämen. En fröjd för ögat och smaklökarna.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Frasiga rabarberbakelser

Ingredienser

8 st
2   paket frysta smördegsplattor (à 400 g)
1   ägg
1 dl  florsocker

Vaniljkräm

2   vaniljstänger
5 dl  mjölk (3%)
1 1/2 dl  socker
6   äggulor
5 msk  majsstärkelse (Maizena)
50 g  smör

Rabarber

500 g  rabarber
2 dl  vatten
2 dl  socker

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett. Läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och använd mjölkfritt matfett. Läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.   

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3119 KJ / 746 kCal
Fett38 g
Salt0.19 g
Kolhydrater87 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Rabarberisglass med vanilj och fläder
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tarte rhubarbe
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbermarmelad till ostbrickan
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga