Frasiga rabarberbakelser

16
0
Frasiga rabarberbakelser

Läckert frasiga smördegsbakelser med rabarber och vaniljkräm på färsk vaniljstång. Bakelserna bakas fluffiga och frasiga i ugn och fylls sedan med sockerkokt rabarber och vaniljkrämen. En fröjd för ögat och smaklökarna.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Frasiga rabarberbakelser

Ingredienser

8 st
2 paket frysta smördegsplattor (à 400 g)
1 ägg
1 dl florsocker

Vaniljkräm

2 vaniljstänger
5 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl socker
6 äggulor
5 msk majsstärkelse (Maizena)
50 g smör

Rabarber

500 g rabarber
2 dl vatten
2 dl socker

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett. Läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och använd mjölkfritt matfett. Läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.   

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3119 KJ / 746 kCal
Fett 38 g
Salt 0.19 g
Kolhydrater 87 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden