Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax- och krabbkakor sweet chili

Lax- och krabbkakor sweet chili med intensiva, asiatiska smaker. Ett recept som på ett behagligt sätt blandar det sura med det söta och starka. Servera med en vitkålssallad och limeklyftor och ris eller nudlar om en större måltid önskas.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i grova bitar. Skär salladslöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg laxen i en matberedare tillsammans med vispgrädde, ägg och salt. Mixa hastigt till en jämn smet. Lägg över i en skål.
  3. Häll av krabban, krama ut det sista av vätskan. Tillsätt krabbkött, chili, salladslök, koriander och sweet chilisås till den mixade laxen. Blanda allt väl.
  4. Sallad: Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna så att de får lite färg.
  5. Ansa vitkål och fänkål. Skär dem i så tunna strimlor som möjligt. Blanda i en stor skål med olja, balsamvinäger och rostade sesamfrön. Krydda med salt och peppar.
  6. Stek 2–3 msk stora klickar av smeten i olja i en stekpanna. Platta ut och forma till dem under stekningen med en sked. Stek 2–3 minuter på varje sida. Stek i omgångar och torka ur pannan med hushållspapper mellan stekningarna.
  7. Servera med vitkålssallad, sweet chilisås, limeklyftor och gärna ris eller nudlar. Garnera ev med gräslök och extra sesamfrön.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 burk krabbkött (à 170 g)
  • 1/2 grovskuren koriander
  • 2 msk sweet chilisås
Vitkålssallad
  • 2 msk sesamfrön (ev. extra till garnering)
  • 300 g vitkål
  • 1 liten fänkål
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
Till servering
  • limeklyftor
  • sweet chilisås
  • ev ris eller nudlar
  • ev gräslök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info