Lax- och krabbkakor sweet chili
Lax- och krabbkakor sweet chili med intensiva, asiatiska smaker. Ett recept som på ett behagligt sätt blandar det sura med det söta och starka. Servera med en vitkålssallad och limeklyftor och ris eller nudlar om en större måltid önskas.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé
2 salladslökar
1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
1 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk salt
1 burk krabbkött (à 170 g)
1/2 grovskuren koriander
2 msk sweet chilisås
Vitkålssallad
2 msk sesamfrön (ev. extra till garnering)
300 g vitkål
1 liten fänkål
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
3/4 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
Till servering
limeklyftor
sweet chilisås
ev ris eller nudlar
ev gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott och ganska lättlagat. Roligt med asiatisk variation på laxrätt och härligt fräsch fänkålssallad. Vi har lagat den flera gånger.
Jessica
2021-03-21