Lax- och krabbkakor sweet chili

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
1
Lax- och krabbkakor sweet chili

Lax- och krabbkakor sweet chili med intensiva, asiatiska smaker. Ett recept som på ett behagligt sätt blandar det sura med det söta och starka. Servera med en vitkålssallad och limeklyftor och ris eller nudlar om en större måltid önskas.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Lax- och krabbkakor sweet chili

Ingredienser

4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé
2 salladslökar
1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
1 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk salt
1 burk krabbkött (à 170 g)
1/2 grovskuren koriander
2 msk sweet chilisås

Vitkålssallad

2 msk sesamfrön (ev. extra till garnering)
300 g vitkål
1 liten fänkål
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
3/4 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar

Till servering

limeklyftor
sweet chilisås
ev ris eller nudlar
ev gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Gott och ganska lättlagat. Roligt med asiatisk variation på laxrätt och härligt fräsch fänkålssallad. Vi har lagat den flera gånger.

Jessica

2021-03-21

Testa liknande recept

Crabcakes med sweet chili- och dilldipp
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabbsallad (Salada de Carangue)
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het krabbcurry med nudlar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjur »montadito«
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Deviled crab cakes - heta krabbkakor
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga