Crabcakes med sweet chili- och dilldipp

5
4
Crabcakes med sweet chili- och dilldipp

Bjud på en lyxig måltid med dessa härliga crabcakes. Stek krabb- och fisksmeten till matiga biffar och servera dem varma med nykokt ris, wokgrönsaker, smakrik sweet chili- och dilldipp samt syrlig lime. Supergott och snabblagat!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011

Crabcakes med sweet chili- och dilldipp

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (gärna jasmin)
400 g
torskfilé
3
salladslökar
1/2 dl
vispgrädde
1
ägg
1
burk krabbkött (à 170 g)
450 g
wokgrönsaker
-
olja till stekning
-
limeklyftor till servering
-
salt
-
peppar

Sweet chili- och dilldipp

1 1/2 dl
sweet chilisås
3 msk
hackad dill

För alla

Rätten är glutenfri, men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserat gräddalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Har man inte matberedare går det bra att finhacka fisken till krabbkakorna.
Gräddfil, crème fraiche eller matyoghurt är gott att röra ner i dippsåsen.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Redaktionen

9/17/2012

Hej! Tänk på att krama ur vattnet ur fisken och torka av den med hushållspapper, så ska den hålla ihop bättre. Lycka till!

Madelene

9/13/2012

Fick dem inte alls att hålla ihop trots att jag tog två ägg. det slutade med att jag la allt i i form och in i ugnen.

Bryn

2/4/2012

Provade att göra detta utan krabba då det inte fanns, det var otroligt smaklöst måste jag säga.

Näringsvärde per portion

Energi 2325 KJ / 555 kCal
Fett 10.3 g
Kolhydrater 71.6 g
Protein 39.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept