Crabcakes med sweet chili- och dilldipp
Bjud på en lyxig måltid med dessa härliga crabcakes. Stek krabb- och fisksmeten till matiga biffar och servera dem varma med nykokt ris, wokgrönsaker, smakrik sweet chili- och dilldipp samt syrlig lime. Supergott och snabblagat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasmin)
400 g torskfilé
3 salladslökar
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 burk krabbkött (à 170 g)
450 g wokgrönsaker
olja till stekning
limeklyftor till servering
salt
peppar
Sweet chili- och dilldipp
1 1/2 dl sweet chilisås
3 msk hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 555 kCal
Fett10.3 g
Kolhydrater71.6 g
Protein39.3 g
Kommentarer
Hej! Tänk på att krama ur vattnet ur fisken och torka av den med hushållspapper, så ska den hålla ihop bättre. Lycka till!
Redaktionen
2012-09-17Fick dem inte alls att hålla ihop trots att jag tog två ägg. det slutade med att jag la allt i i form och in i ugnen.
Madelene
2012-09-13Provade att göra detta utan krabba då det inte fanns, det var otroligt smaklöst måste jag säga.
Bryn
2012-02-04