Crabcakes med sweet chili- och dilldipp

6
4
Crabcakes med sweet chili- och dilldipp

Bjud på en lyxig måltid med dessa härliga crabcakes. Stek krabb- och fisksmeten till matiga biffar och servera dem varma med nykokt ris, wokgrönsaker, smakrik sweet chili- och dilldipp samt syrlig lime. Supergott och snabblagat!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011

Crabcakes med sweet chili- och dilldipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna jasmin)
400 g torskfilé
3 salladslökar
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 burk krabbkött (à 170 g)
450 g wokgrönsaker
olja till stekning
limeklyftor till servering
salt
peppar

Sweet chili- och dilldipp

1 1/2 dl sweet chilisås
3 msk hackad dill

För alla

Rätten är glutenfri, men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserat gräddalternativ.

Gör så här

Tips

Har man inte matberedare går det bra att finhacka fisken till krabbkakorna.
Gräddfil, crème fraiche eller matyoghurt är gott att röra ner i dippsåsen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Redaktionen

2012-09-17

Hej! Tänk på att krama ur vattnet ur fisken och torka av den med hushållspapper, så ska den hålla ihop bättre. Lycka till!

Madelene

2012-09-13

Fick dem inte alls att hålla ihop trots att jag tog två ägg. det slutade med att jag la allt i i form och in i ugnen.

Bryn

2012-02-04

Provade att göra detta utan krabba då det inte fanns, det var otroligt smaklöst måste jag säga.

Näringsvärde per portion

Energi 2325 KJ / 555 kCal
Fett 103 g
Kolhydrater 716 g
Protein 393 g
Läs mer om näringsvärden