Frasig fisk med currysallad
Här bjuds på en sallad av snabbkokta morötter och blomkål som vänds ihop med fräst lök, äpple och curry. Fiskfiléerna paneras i polentagryn – med ett ljuvligt frasigt resultat! Fullt av viktiga näringsämnen, en riktig kanonmiddag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013
Ingredienser
4 portioner
700 g alaska pollock filé
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 gul lök
1 äpple
3 msk olivolja
1 msk curry
1 blomkålshuvud
2 morötter
1 tsk dijonsenap
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar
1 ägg
2 dl polentagryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3094 KJ / 738 kCal
Fett20 g
Salt2.8 g
Kolhydrater87 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer