Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frasig fisk med currysallad

Här bjuds på en sallad av snabbkokta morötter och blomkål som vänds ihop med fräst lök, äpple och curry. Fiskfiléerna paneras i polentagryn – med ett ljuvligt frasigt resultat! Fullt av viktiga näringsämnen, en riktig kanonmiddag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till grönsakerna.
  4. Skala löken och äpplet, finhacka löken och tärna äpplet. Fräs löken tillsammans med hälften av olivoljan och curry. Vänd ner äpplet mot slutet och låt det bli varmt. Låt svalna.
  5. Skär buketter av blomkålen. Skala och skär morötterna i slantar.
  6. Koka grönsakerna ca 5 minuter. Häll av och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.
  7. Blanda curryfräset med blomkål, morötter, senap och gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter innan servering så att smaken blandar sig.
  8. Salta och peppra fisken och vänd den i uppvispat ägg. Panera sedan i polentagryn.
  9. Stek fisken i resterande olivolja och servera med currysallad och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägget och panera i mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g alaska pollock filé
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 2 dl polentagryn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2982 kJ / 713 kCal