Frasig fisk med currysallad

10
0
Frasig fisk med currysallad

Här bjuds på en sallad av snabbkokta morötter och blomkål som vänds ihop med fräst lök, äpple och curry. Fiskfiléerna paneras i polentagryn – med ett ljuvligt frasigt resultat! Fullt av viktiga näringsämnen, en riktig kanonmiddag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013

Frasig fisk med currysallad

Ingredienser

4 portioner
700 g alaska pollock filé
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 gul lök
1 äpple
3 msk olivolja
1 msk curry
1 blomkålshuvud
2 morötter
1 tsk dijonsenap
1 1/2 dl gräddfil
salt och peppar
1 ägg
2 dl polentagryn

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägget och panera i mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3094 KJ / 738 kCal
Fett 20 g
Salt 28 g
Kolhydrater 87 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden