Frasig fisk med currysallad

Betyg 2.3 av 5.
10 personer har röstat
0
Frasig fisk med currysallad

Här bjuds på en sallad av snabbkokta morötter och blomkål som vänds ihop med fräst lök, äpple och curry. Fiskfiléerna paneras i polentagryn – med ett ljuvligt frasigt resultat! Fullt av viktiga näringsämnen, en riktig kanonmiddag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013

Frasig fisk med currysallad

Ingredienser

4 portioner
700 g  alaska pollock filé
4   port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1   gul lök
1   äpple
3 msk  olivolja
1 msk  curry
1   blomkålshuvud
2   morötter
1 tsk  dijonsenap
1 1/2 dl  gräddfil
salt och peppar
1   ägg
2 dl  polentagryn

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägget och panera i mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3094 KJ / 738 kCal
Fett20 g
Salt2.8 g
Kolhydrater87 g
Protein47 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fish and chips
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ostpanerad fisk med dillsås
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk i paneng curry med minimajs
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Alaska pollock med zucchini och ansjovis
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga