Fransk potatis- och musselpanna
Fransk potatis- och musselpanna, eller gryta med potatisar och musslor i vitlöksdoftande buljong. Garnera musselpannan med färska örter innan du serverar den med lite bröd och ost, bon appétit!
Ingredienser
4 portioner
ca 10 - 12 potatisar
2 gula lökar
2 burkar (á 400 g) hela tomater
2 fiskbuljongtärningar
1 - 1 1/2 krm peppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 stor burk musslor i vatten (à ca 450 g)
1/2 - 3/4 dl vatten
1 dl hackade örter t ex t ex timjan, persilja och dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1432 KJ / 342 kCal
Fett5 g
Salt3.32 g
Kolhydrater56 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer