Fransk potatis- och musselpanna

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Fransk potatis- och musselpanna

Fransk potatis- och musselpanna, eller gryta med potatisar och musslor i vitlöksdoftande buljong. Garnera musselpannan med färska örter innan du serverar den med lite bröd och ost, bon appétit!

Fransk potatis- och musselpanna

Ingredienser

4 portioner
ca 10 - 12 potatisar
2 gula lökar
2 burkar (á 400 g) hela tomater
2 fiskbuljongtärningar
1 - 1 1/2 krm peppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 stor burk musslor i vatten (à ca 450 g)
1/2 - 3/4 dl vatten
1 dl hackade örter t ex t ex timjan, persilja och dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1432 KJ / 342 kCal
Fett5 g
Salt3.32 g
Kolhydrater56 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Musselsoppa med potatis och bacon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalvor med Smögenröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med krämig mussel- och squashröra
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med medelhavsfyllningar
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga