Fransk potatis- och musselpanna | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fransk potatis- och musselpanna

Fransk potatis- och musselpanna, eller gryta med potatisar och musslor i vitlöksdoftande buljong. Garnera musselpannan med färska örter innan du serverar den med lite bröd och ost, bon appétit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och lök i tunna skivor. Varva dem med tomater och smulad buljongtärning, peppar och viitlöksklyftor i en traktörpanna.
  2. Droppa över olivolja. Häll över vatten och spadet från musslorna. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk ca 20 min.
  3. Fördela musslorna och gärna hackade örter tex timjan, persilja, dill över potatis och lök. Servera den franska musselpannan med bröd, ost och en blandad sallad.

Tips

Skiva potatis och lök på matberedarens tunna skärskiva så går det riktig snabbt. Tycker man inte om musslor kan dessa bytas ut mot 1 stor burk (ca 700 g) fiskbullar i buljong (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 12 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar (á 400 g) hela tomater
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 1/2 krm peppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 stor burk musslor i vatten (à ca 450 g)
  • 3/4 dl vatten
  • 1 dl hackade örter t ex t ex timjan, persilja och dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2120 kJ / 507 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden