Fransk nougat med pistage och rosenvatten
Att göra egen nougat är inte alls så svårt som man kan tro. Imponera på släkten i jul och bjud på ett franskt nougatrecept med pistage och orientaliskt rosenvatten. Ett riktigt snyggt julgodis som ger lite extra flärd till dessertbordet.
Ingredienser
60 st
Smaksättning
ca 200 g osaltade pistagenötter
15 torkade urkärnade dadlar
Sockerlag
5 dl strösocker
1 1/2 dl glykossirap
1 dl vatten
2 msk rosenvatten
Maräng
2 äggvitor
2 bakplåtspapper
olja
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Tips
Om nougaten känns kladdig, blanda 1 msk majsstärkelse med 1 msk florsocker (för 60 st) och vänd bitarna runtom i blandningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi270 KJ / 95 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater13 g
Protein1 g
Kommentarer