Fransk nougat med pistage och rosenvatten

2
0
Fransk nougat med pistage och rosenvatten

Att göra egen nougat är inte alls så svårt som man kan tro. Imponera på släkten i jul och bjud på ett franskt nougatrecept med pistage och orientaliskt rosenvatten. Ett riktigt snyggt julgodis som ger lite extra flärd till dessertbordet.

Skriv ut
Fransk nougat med pistage och rosenvatten

Ingredienser

60 st

Smaksättning

ca 200 g
osaltade pistagenötter
15
torkade urkärnade dadlar

Sockerlag

5 dl
strösocker
1 1/2 dl
glykossirap
1 dl
vatten
2 msk
rosenvatten

Maräng

2
äggvitor
2
bakplåtspapper
-
olja

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Tips

Om nougaten känns kladdig, blanda 1 msk majsstärkelse med 1 msk florsocker (för 60 st) och vänd bitarna runtom i blandningen.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 270 KJ / 95 kCal
Fett 2 g
Salt 0 g
Kolhydrater 13 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept