Fransk nougat med pistage och rosenvatten

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Fransk nougat med pistage och rosenvatten

Att göra egen nougat är inte alls så svårt som man kan tro. Imponera på släkten i jul och bjud på ett franskt nougatrecept med pistage och orientaliskt rosenvatten. Ett riktigt snyggt julgodis som ger lite extra flärd till dessertbordet.

Fransk nougat med pistage och rosenvatten

Ingredienser

60 st

Smaksättning

ca 200 g  osaltade pistagenötter
15   torkade urkärnade dadlar

Sockerlag

5 dl  strösocker
1 1/2 dl  glykossirap
1 dl  vatten
2 msk  rosenvatten

Maräng

2   äggvitor
2   bakplåtspapper
olja

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Tips

Om nougaten känns kladdig, blanda 1 msk majsstärkelse med 1 msk florsocker (för 60 st) och vänd bitarna runtom i blandningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi270 KJ / 95 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater13 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dadelparfait
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dadlar med lufttorkad skinka
Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bräck med dadlar
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda dadlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dadel- och valnötsdroppar
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga