Fransk nougat med pistage och rosenvatten
Att göra egen nougat är inte alls så svårt som man kan tro. Imponera på släkten i jul och bjud på ett franskt nougatrecept med pistage och orientaliskt rosenvatten. Ett riktigt snyggt julgodis som ger lite extra flärd till dessertbordet.
Ingredienser
60 st
Smaksättning
ca 200 g osaltade pistagenötter
15 torkade urkärnade dadlar
Sockerlag
5 dl strösocker
1 1/2 dl glykossirap
1 dl vatten
2 msk rosenvatten
Maräng
2 äggvitor
2 bakplåtspapper
olja
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Tips
Om nougaten känns kladdig, blanda 1 msk majsstärkelse med 1 msk florsocker (för 60 st) och vänd bitarna runtom i blandningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi270 KJ / 95 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater13 g
Protein1 g
Kommentarer