Bröd med dadlar och valnötter
Detta recept ger dig ett härligt och gott dadelbröd med valnötter som kommer bli en familjefavorit! Blanda ingredienserna och låt jäsa före du formar två limpor av den dadelfyllda degen. Grädda i två temperaturer och låt sedan ditt mumsiga bröd svalna.
Ingredienser
20 portioner
1 påse valnötter (à 50 g)
12 dadlar
1 pkt jäst (à 50 g)
5 dl vatten
1/2 dl olja
1 msk salt
1 msk socker
10 dl rågsikt
4 - 4 1/2 dl vetemjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi580 KJ / 140 kCal
Fett4 g
Kommentarer
Har bakat 2ggr men brödet blir så "platt" undrar vad felet är annars jättegott med vallnötter och russin följer receptet noggrant?
Conny
2023-08-23Mycket gott! Jag blandade i solroskärnor och pumpakärnor. Vetemjöl special och dinkel i stället för rågsikt. Tog det som fanns i skåpet. Ska göra en ny idag, med färdig surdeg…….
Elisabeth
2022-11-06Väldigt gott! Tog i lite extra dadlar 🙂
Christer
2021-04-03