Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dadelparfait

Prova denna parfait på dadlar nästa gång du vill bjuda på efterrätt, en underbart krämig och len dessert med yoghurt och grädde. Dadelparfaiten får med de söta dadlarna och rosenvatten en exotisk smak som garanterat gör succé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör dadlarna en kort stund i mixer eller matberedare. Pressa över lite citronsaft och häll i matyoghurten. Kör till en tjock puré.
  2. Vispa grädden till fast skum, blanda med dadelpurén och häll upp den i 4 portionsskålar (för 4 port). Ställ den i frysen ett par timmar.
  3. Stänk på lite apelsinblomsvatten/rosenvatten och strö över hackade nötter vid serveringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g urkärnade dadlar
  • 1 citronklyfta
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • några stänk apelsinblomsvatten eller rosenvatten
  • 1 dl hackade nötter t.ex. pistagenötter och valnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?