Fransk lantgryta

Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fransk lantgryta

En snabblagad fransk lantgryta får du genom att blanda din upptinade grytbas med en blandning av bland annat äpplen, svamp, bacon och timjan. Matlagningsgrädden ger en mustig smak som passar perfekt med potatis eller ris.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Fransk lantgryta

Ingredienser

4 portioner
1 sats fryst eller tinade grytbitar + buljong (Grytbas, se länk nedan under steg 3)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 syrliga äpplen
200 g skogschampinjoner (eller annan svamp)
1 paket bacon (à 140 g)
1 tsk torkad timjan
2 - 2 1/2 msk dijonsenap
1 dl matlagningsgrädde
ca 1 msk majsstärkelse
smör eller olja
ca 2 krm salt
1 krm peppar

Till servering

ris eller potatis
inlagd gurka

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott!

    Elin

Testa liknande recept

  • Svamp med syltlök och bacon
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Boudin Noir
    Betyg 2.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fransk bondsallad med fiskpinnar
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varm ägg- & potatissallad med bacon
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad