Grytbas
![Grytbas](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16833/cf_259/grytbas.jpg)
Ett recept på grytbas för sagolik smak på dina köttgrytor. Nötköttet kokas med bland annat lagerblad, lök, morot och lättöl innan du tar upp köttet och silar buljongen. Frys in i lagom portioner som sedan används till dina fenomenala grytor!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
![Grytbas](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16833/cf_259/grytbas.jpg)
Ingredienser
4 satser grytbitar + buljong
2 2/5 kg grytbitar av nötkött (eller hel bit, t ex bog eller högrev. 1 hel bit motsvarar 2,4 kg grytbitar)
2 gula lökar
2 morötter
1 l vatten
2 flaskor lättöl (à 33 cl)
20 vitpepparkorn
4 lagerblad
1/2 dl kinesisk soja
1 msk salt
50 g smör
För alla
Äggfri.
Gör glutenfri: Kontrollera ölen. Lättöl, speciellt mörkt, kan innehålla gluten.
Gör mjölkfri: Bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra bas till många olika grytor.
Monika
2024-02-01Enkelt gott. Man måste koka länge.
Margareta
2021-02-19Fantastiskt recept. Kan varmt rekommendera detta. Använt och blev två olika jättegoda grytor.
Kia
2020-05-07