Gör så här
Detta recept är gjort för 4 satser grytbitar + buljong portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Skala lök och morot och skär i grova bitar.
- Skär ev helt kött i 3x3 cm stora bitar. Bryn grytbitarna i smör i stekpanna i omgångar.
- Lägg över i en stor kastrull. Tillsätt vatten och lättöl.
- Koka upp och skumma av.
- Tillsätt lök, morot, peppar, lagerblad, soja och salt. Sjud under lock i 1-1 1/2 timme.
- Ta upp grytbitarna och fördela i 4 frysförpackningar. Sila av buljongen och fyll på i förpackningarna (ca 4 dl buljong i varje). Låt svalna och frys in.
För alla
Äggfri.
Gör glutenfri: Kontrollera ölen. Lättöl, speciellt mörkt, kan innehålla gluten.
Gör mjölkfri: Bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.
Ingredienser
Portioner: 4 satser grytbitar + buljong
- 2,4 kg grytbitar av nötkött (eller hel bit, t ex bog eller högrev. 1 hel bit motsvarar 2,4 kg grytbitar)
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 1 l vatten
- 2 flaskor lättöl (à 33 cl)
- 20 vitpepparkorn
- 4 lagerblad
- 1/2 dl kinesisk soja
- 1 msk salt
- 50 g smör
Lägg till i inköpslistan
Kupongen är laddad
Valfri krydda på små glas
10 % rabatt
Santa Maria 3-80 g
Mer info
Kupongen är laddad
Smör
5:- Rabatt
Valio 500 g
Mer info