Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grytbas

Ett recept på grytbas för sagolik smak på dina köttgrytor. Nötköttet kokas med bland annat lagerblad, lök, morot och lättöl innan du tar upp köttet och silar buljongen. Frys in i lagom portioner som sedan används till dina fenomenala grytor!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 satser grytbitar + buljong portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och morot och skär i grova bitar.
  2. Skär ev helt kött i 3x3 cm stora bitar. Bryn grytbitarna i smör i stekpanna i omgångar.
  3. Lägg över i en stor kastrull. Tillsätt vatten och lättöl.
  4. Koka upp och skumma av.
  5. Tillsätt lök, morot, peppar, lagerblad, soja och salt. Sjud under lock i 1-1 1/2 timme.
  6. Ta upp grytbitarna och fördela i 4 frysförpackningar. Sila av buljongen och fyll på i förpackningarna (ca 4 dl buljong i varje). Låt svalna och frys in.

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: Kontrollera ölen. Lättöl, speciellt mörkt, kan innehålla gluten.
Gör mjölkfri: Bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 4 satser grytbitar + buljong
  • 2,4 kg grytbitar av nötkött (eller hel bit, t ex bog eller högrev. 1 hel bit motsvarar 2,4 kg grytbitar)
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 l vatten
  • 2 flaskor lättöl (à 33 cl)
  • 20 vitpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1 msk salt
  • 50 g smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?