Grytbas
Ett recept på grytbas för sagolik smak på dina köttgrytor. Nötköttet kokas med bland annat lagerblad, lök, morot och lättöl innan du tar upp köttet och silar buljongen. Frys in i lagom portioner som sedan används till dina fenomenala grytor!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 satser grytbitar + buljong
2 2/5 kg grytbitar av nötkött (eller hel bit, t ex bog eller högrev. 1 hel bit motsvarar 2,4 kg grytbitar)
2 gula lökar
2 morötter
1 l vatten
2 flaskor lättöl (à 33 cl)
20 vitpepparkorn
4 lagerblad
1/2 dl kinesisk soja
1 msk salt
50 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra bas till många olika grytor.
Monika
2024-02-01Enkelt gott. Man måste koka länge.
Margareta
2021-02-19Fantastiskt recept. Kan varmt rekommendera detta. Använt och blev två olika jättegoda grytor.
Kia
2020-05-07