Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Boudin Noir

Boudin Noir är det lilla tilltugget med den stora smaken. Du gör en fantastisk mix av lök, äpple, blodpudding och timjan och rullar in blandningen i bacon. En annorlunda och spännande smakupplevelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken och äpplet. Fräs detta ett par minuter i smör utan att det tar färg. Ta undan hälften till garnering.
  2. Grovhacka blodpuddingen. Tillsätt den, timjan, salt, vitpeppar i resten av lök- och äppelfräset och låt allt bli genomvarmt. Låt svalna.
  3. Täck en sushimatta, "maki-su", med aluminiumfolie. Pensla foliearket med flytande smör och rapsolja. Lägg ut 5-6 baconskivor (för 8 port) omlott längs med på foliearket.
  4. Fördela 1/3 av fyllningen på baconskivorna i en bred sträng. Rulla försiktigt ihop så hårt som möjligt till en rulle, ca 3 cm i diameter. Vrid ändarna på folien (som en smällkaramell).
  5. Gör 2 rullar till på samma sätt (för 8 port).
  6. Hetta upp en stor stekpanna. Stek rullarna, med aluminiumfolien kvar, i ca 10 minuter. Vänd rullarna då och då under stekningen. Detta för att rullarna ska hålla ihop bra - baconskivorna ska "limma" ihop i varandra. Ställ kallt i minst 4 timmar - eller över natten. Förbered hit.
  7. Sätt ugnen på 150°C. Ta bort folien. Skär upp i 2 cm breda/höga bitar. Ställ dem i ugnssäker form. Ställ in 10 minuter i ugnen, de ska bara bli lätt uppvärmda. Värm/fräs det extra lök- och äppelhacket och garnera med det samt ev lite extra timjan. Eller lägg på några färska eller rårörda lingon.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 200 g blodpudding
  • smör till stekning
  • 1/2 dl grovhackad färsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen vitpeppar
  • flytande smör och rapsolja eller olivolja
  • 2 paket bacon i skivor (à 140 g)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer