Pithivier är en typ av inbakad fransk smördegspaj formad som en kulle med vackra dekorationer på pajskalet. Pajen finns i både salta och söta versioner, här har receptet en fyllning av salt bacon, smörstekt purjolök och krämig brieost.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, smördeg och brieost.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska tilläggas att jag lyssnade på Susanne och skippade timjan helt.
Ida
2023-09-08Väldigt festligt och gott! Ett tips för att få en fin rund form är att lägga plastfolie i en skål och sedan lägga allt baklänges dvs. brieost, potatisblandning, brieost och sista potatisbandningen, vika ner plastfoliekanterna och därefter ställa kallt. Jag hade den t.o.m i frysen ett par timmar. Sen gjorde jag ett litet hål ovanpå smördegsskalet med en liten 'skorsten' i aluminiumfolie. Penslade och skar sedan snirliga streck nedåt samt gjorde en liten dekoration runt skorstenen med överbliven smördeg. Detta recept tar dock lång tid, man kan gärna dela upp det tycker jag och tex förbereda blandningen. 3 personer åt upp allt så förslagsvis kan man ha en liten sallad till.
Ida
2023-09-08Utan timjan då hade den varit supergod och enkelt att följa receptet
Susanne
2023-07-20