Snabblagad tonfisk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabblagad tonfisk

Denna snabblagade tonfisk är lika enkel som god. Till tonfisken serverar du lite stekta tomater och oliver som fått smak av vitlök och innan uppläggning tillsätter du även lite färsk basilika som med sin fräscha smak bryter av mot övriga grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Torka tonfiskskivorna och strö på salt och rikligt med pepparmix. Stek försiktigt på medelstark värme i olja tills fisken är nätt och jämnt genomstekt, 2-3 minuter på varje sida. Eller grilla över kolbädd.
  2. Skär tomaterna i klyftor och skala vitlöksklyftorna.
  3. Ta upp fisken och håll den varm. Stek hastigt tomatklyftor, vitlök och oliver. Repa basilikablad och tillsätt dem i sista stund.
  4. Servera tonfisken med tomatblandningen och ett gott bröd.

Fråga efter MSC-certifierad tonfisk av arten Albacore.
Läs mer i WWF:s fiskguide



 

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 skivor färsk eller fryst tonfisk (à ca 150 g)
  • salt
  • pepparmix
  • olivolja till stekning
  • 5 tomater
  • 8 vitlöksklyftor
  • 12 svarta oliver
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan