Lätt flygande Jakob med cashewnötter

I denna lite lättare variant på klassisk flygande Jakob är grunden kalkonbröst. Häll över yoghurtblandningen och toppa med skivade bananer, stekt bacon och cashewnötter. Servera med ris och paprika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011

Ingredienser
För alla
Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri matyoghurt och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), byt mjölk mot soja- eller havrebaserad mjölkersättning.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god! Lagar den ofta.
Fredrik
2020-08-22Tyckte att denna var lite sådär.. Godare med riktig flygande jakob, den kan man göra lättare om man använder laga lätt eller matlagningsgrädde istället för riktig grädde.
Marika
2011-08-29Denna rätt räckte till 4 personer och inte mer. Kommer att laga den igen men då tillsätter vi curry och chilisås istället för tomatpuré för att få mer smak.
Christina
2011-08-24