Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Flygande Jacob

Kycklinggryta finns i alla former och smaker men ingen är som denna gamla goding. Flygande Jakob med ris behöver ingen närmare presentation mer än att den har allt. Bacon, banan, grädde, jordnötter, kycklingfilé och en skvätt nostalgi förstås. Enkelt och galet gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form. Stek baconet och lägg på kycklingen.
  3. Skala och skiva bananen och lägg på kycklingen.
  4. Vispa grädden och vänd ner chilisås, smaka av med salt och peppar. Häll det över kycklingen.
  5. Tillaga kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, ca 15 minuter.
  6. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Skär salladen i bitar.
  8. Strö jordnötterna över kycklingen och servera med ris och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimattips

Att enkelt byta bacon mot kycklingbacon samt att välja matlagningsgrädde 15% istället för vispgrädde gör att du minskar klimatpåverkan med nästan 28%.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 banan
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 port ris (gärna basmatiris)
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 romansallad
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl chilisås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3412 kJ / 815 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept