Flygande Jacob

293
7
Flygande Jacob

Flygande Jacob är en riktig klassiker som uppskattas av många. Strimlad stekt kyckling läggs i ugnsform med stekt bacon och skivad banan. Såsen gör du genom att röra ihop grädde och chilisås. Strö knapriga jordnötter över innan servering. Riktigt smarrigt och gott, en rätt du säkert vill laga igen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2016

Flygande Jacob

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingfiléer
1 tsk
olja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
140 g
tärnat bacon
1
banan
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
chilisås
4
port ris (gärna basmati)
1/2
cosmopolitansallad
3
tomater
1 dl
saltade jordnötter

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

293

Kommentarer

Caroline

2021-03-15

Nästan 30 år och aldrig ätit flygande Jacob, men nu är det en ny kycklingfavorit.

Jeanette

2021-02-28

Gott men snålt med sås, vi gjorde dubbelsås. Blev lite rinnig men väldigt god.

Sara

2020-11-24

Vi byter ut bananen till ananas. En riktig favorit 😋

Näringsvärde per portion

Energi 3117 KJ / 745 kCal
Fett 32 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 63 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept