Flower sprouts i tomatbuljong med purjolök och basilika

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0Klimatsmart
Flower sprouts i tomatbuljong med purjolök och basilika

Fantastiskt god blir denna enkla och gröna rätt. Flower sproutsen, eller brysselkålsblomma som det också kallas, får koka i en buljong av tomatpesto och purjolök. Serveras gärna med ett gott bröd att doppa i den goda buljongen.

Flower sprouts i tomatbuljong med purjolök och basilika

Ingredienser

2 portioner
100 g purjolök
1 förp flower sprouts (à 150 g)
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 msk tomatpesto
1 kruka basilika

Till servering

bröd (gärna grillat)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd.
Energi744 KJ / 179 kCal
Fett12 g
Salt4 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Flower sprouts med dijongrädde och dragon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flowersprouts med rökt sidfläsk, grädde och lingon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnspannkaka med flower sprouts och äpple
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Strozzapreti med pancetta och råstekt kål
Betyg 3.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Savoykål i ugn med tomat och pumpakärnor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig potatis- och purjolökssoppa
Betyg 4.4 av 5.
1810 personer har röstat
Under 30 min att tillaga