Flower sprouts i tomatbuljong med purjolök och basilika

0
0 Klimatsmart
Flower sprouts i tomatbuljong med purjolök och basilika

Fantastiskt god blir denna enkla och gröna rätt. Flower sproutsen, eller brysselkålsblomma som det också kallas, får koka i en buljong av tomatpesto och purjolök. Serveras gärna med ett gott bröd att doppa i den goda buljongen.

Skriv ut
Flower sprouts i tomatbuljong med purjolök och basilika

Ingredienser

2 portioner
100 g purjolök
1 förp flower sprouts (à 150 g)
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 msk tomatpesto
1 kruka basilika

Till servering

bröd (gärna grillat)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd.

Gör så här

Tips

För en hetare smak rör ner lite sambal oelek i buljongen.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 744 KJ / 179 kCal
Fett 12 g
Salt 4 g
Kolhydrater 8 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept