Flower sprouts i tomatbuljong med purjolök och basilika
Fantastiskt god blir denna enkla och gröna rätt. Flower sproutsen, eller brysselkålsblomma som det också kallas, får koka i en buljong av tomatpesto och purjolök. Serveras gärna med ett gott bröd att doppa i den goda buljongen.
Ingredienser
2 portioner
100 g purjolök
1 förp flower sprouts (à 150 g)
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 msk tomatpesto
1 kruka basilika
Till servering
bröd (gärna grillat)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd.
Energi744 KJ / 179 kCal
Fett12 g
Salt4 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer