Vitlöksstekt fläskytterfilé med ljummen potatissallad

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Vitlöksstekt fläskytterfilé med ljummen potatissallad

Att steka fläskytterfilé i vitlök är ett enkelt knep för att lyfta rätten. Till det serveras en ljummen potatissallad som smaksätts med kapris och dijonsenap. Haricot verts står för krispet. Ät och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022

Vitlöksstekt fläskytterfilé med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna delikatess)
150 g  haricots verts (bönor)
1   kruka krispsallad
2 msk  olja
2 msk  rödvinsvinäger
2 tsk  dijonsenap
2 msk  kapris
ca 650 g  fläskytterfilé
1 msk  olja
2   vitlöksklyftor
salt
peppar

För alla  

Kontrollera noga innehållet i senapen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Krydda gärna köttet med rosmarin eller timjan när det steks.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2041 KJ / 489 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fläskytterfilé med tonfisksås
Betyg 2.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé i ugn
Betyg 4.7 av 5.
185 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med svampsås, brysselkål och potatis
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga