Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

Ajvarrostade morötter, gulbetor och potatis blir fantastiskt goda i ugnen. Ät dem tillsammans med en mör fläskytterfilé som du kryddar med körvel, salt och peppar och steker i olja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rotfrukter: Skala och skär morötter, gulbetor och potatis i mindre bitar. Blanda rotfrukterna med oljan och krydda med salt och peppar. Häll rotfrukterna på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Kött: Hacka körveln. Skär ytterfilén i ca 2 centimeter tjocka skivor rulla dem i körveln och stek i oljan i en stekpanna, ca 5 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  4. Rotfrukter: Blanda rotfrukterna med ajvar och spenat.
  5. Servera fläskytterfilén med rotfrukter, spenat och lite extra ajvar.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 2 - 3 morötter
  • 500 g gulbetor
  • 600 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl ajvar relish (gärna stark)
  • 65 g babyspenat
Kött
  • 1/2 kruka körvel
  • ca 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1928 kJ / 460 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer