Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

6
0
Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

Ajvarrostade morötter, gulbetor och potatis blir fantastiskt goda i ugnen. Ät dem tillsammans med en mör fläskytterfilé som du kryddar med körvel, salt och peppar och steker i olja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2 - 3 morötter
500 g gulbetor
600 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 dl ajvar relish (gärna stark)
65 g babyspenat

Kött

1/2 kruka körvel eller persilja
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1928 KJ / 460 kCal
Fett 16 g
Salt 4.18 g
Kolhydrater 43 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden