Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

Ajvarrostade morötter, gulbetor och potatis blir fantastiskt goda i ugnen. Ät dem tillsammans med en mör fläskytterfilé som du kryddar med körvel, salt och peppar och steker i olja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2 - 3   morötter
500 g  gulbetor
600 g  fast potatis
1 msk  olja
salt
peppar
1 dl  ajvar relish (gärna stark)
65 g  babyspenat

Kött

1/2   kruka körvel eller persilja
ca 600 g  fläskytterfilé
1 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1928 KJ / 460 kCal
Fett16 g
Salt4.18 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Curry med kokosmjölk och blomkålssallad
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med avokadobea
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med svampsås, brysselkål och potatis
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé i ugn
Betyg 4.8 av 5.
177 personer har röstat
Över 60 min att tillaga