Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

Ajvarrostade morötter, gulbetor och potatis blir fantastiskt goda i ugnen. Ät dem tillsammans med en mör fläskytterfilé som du kryddar med körvel, salt och peppar och steker i olja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rotfrukter: Skala och skär morötter, gulbetor och potatis i mindre bitar. Blanda rotfrukterna med oljan och krydda med salt och peppar. Häll rotfrukterna på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Kött: Hacka körveln. Skär ytterfilén i ca 2 centimeter tjocka skivor rulla dem i körveln och stek i oljan i en stekpanna, ca 5 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda rotfrukterna med ajvar och spenat.
  5. Servera fläskytterfilén med rotfrukter, spenat och lite extra ajvar.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 500 g gulbetor
  • 600 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl ajvar relish (gärna stark)
  • 65 g babyspenat
Kött
  • 1/2 kruka körvel
  • ca 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1928 kJ / 460 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer