Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter
![Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_178879/cf_259/flaskytterfilé_med_ajvarrostade_rotfrukter.jpg)
Ajvarrostade morötter, gulbetor och potatis blir fantastiskt goda i ugnen. Ät dem tillsammans med en mör fläskytterfilé som du kryddar med körvel, salt och peppar och steker i olja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
![Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_178879/cf_259/flaskytterfilé_med_ajvarrostade_rotfrukter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
2 - 3 morötter
500 g gulbetor
600 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 dl ajvar relish (gärna stark)
65 g babyspenat
Kött
1/2 kruka körvel eller persilja
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1928 KJ / 460 kCal
Fett16 g
Salt4.18 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer