Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter
Ajvarrostade morötter, gulbetor och potatis blir fantastiskt goda i ugnen. Ät dem tillsammans med en mör fläskytterfilé som du kryddar med körvel, salt och peppar och steker i olja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
2 - 3 morötter
500 g gulbetor
600 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 dl ajvar relish (gärna stark)
65 g babyspenat
Kött
1/2 kruka körvel eller persilja
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1928 KJ / 460 kCal
Fett16 g
Salt4.18 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer