Fläskytterfilé med rostad tomat och paprikadipp
Potatis, tomat och pimiento de padron rostas gyllenbruna i ugn. Det kryddade köttet serveras med den krämiga paprikadippen på crème fraiche och paprikapesto. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
400 g romanticatomater
100 g pimiento de padron
Paprikadipp
2 msk paprikapesto
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl crème fraiche
Kött
ca 600 g fläskytterfilé
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad timjan
1/2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2425 KJ / 579 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Var på grisen sitter fläskytterfilé.
Anton
2019-01-11Hej! Egentligen är fläskytterfilé en hel kotlettrad putsad från fett och ben. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-11