Fläskytterfilé med rostad tomat och paprikadipp

6
1
Fläskytterfilé med rostad tomat och paprikadipp

Potatis, tomat och pimiento de padron rostas gyllenbruna i ugn. Det kryddade köttet serveras med den krämiga paprikadippen på crème fraiche och pestopaprika. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Fläskytterfilé med rostad tomat och paprikadipp

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1/2
ask romanticatomater (à 400 g)
100 g
pimiento de padron

Paprikadipp

2 msk
pesto paprika
1 tsk
vitvinsvinäger
2 dl
crème fraiche

Kött

ca 600 g
fläskytterfilé
1 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
timjan
1/2 msk
smör

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Anton

2019-01-11

Var på grisen sitter fläskytterfilé.

Redaktionen ICAse

2019-01-11

Hej! Egentligen är fläskytterfilé en hel kotlettrad putsad från fett och ben. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2134 KJ / 582 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept