Fläskytterfilé med rostad tomat och paprikadipp

6
1
Fläskytterfilé med rostad tomat och paprikadipp

Potatis, tomat och pimiento de padron rostas gyllenbruna i ugn. Det kryddade köttet serveras med den krämiga paprikadippen på crème fraiche och pestopaprika. Ät och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Fläskytterfilé med rostad tomat och paprikadipp

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
100 g pimiento de padron

Paprikadipp

2 msk pesto paprika
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl crème fraiche

Kött

ca 600 g fläskytterfilé
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk timjan
1/2 msk smör

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Anton

2019-01-11

Var på grisen sitter fläskytterfilé.

Redaktionen ICAse

2019-01-11

Hej! Egentligen är fläskytterfilé en hel kotlettrad putsad från fett och ben. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2134 KJ / 582 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden