Fläskytterfilé med rostad tomat och paprikadipp

Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fläskytterfilé med rostad tomat och paprikadipp

Potatis, tomat och pimiento de padron rostas gyllenbruna i ugn. Det kryddade köttet serveras med den krämiga paprikadippen på crème fraiche och paprikapesto. Ät och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023

Fläskytterfilé med rostad tomat och paprikadipp

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
400 g romanticatomater
100 g pimiento de padron

Paprikadipp

2 msk paprikapesto
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl crème fraiche

Kött

ca 600 g fläskytterfilé
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad timjan
1/2 msk smör

Gör så här

00:15:00
00:10:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Var på grisen sitter fläskytterfilé.

    Anton

    Hej! Egentligen är fläskytterfilé en hel kotlettrad putsad från fett och ben. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2425 KJ / 579 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Stekt kotlett med rostad potatis
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad