Fläskytterfilé med potatisgratäng och paprikaröra

5
0
Fläskytterfilé med potatisgratäng och paprikaröra

Potatisgratäng passar utmärkt på matbordet till helgen (eller egentligen till vilken dag som helst!). Eftersom den bara behöver skjutsas in i ugnen direkt från påsen så har du massor av tid över att steka köttet och svänga ihop en enkel sallad. Snabbt, enkelt och framförallt jättegott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2020

Fläskytterfilé med potatisgratäng och paprikaröra

Ingredienser

4 portioner
800 g
potatisgratäng
1/2
påse morötter (à 500 g)
1/2
påse salladsmix (à 125 g)
200 g
grillad paprika
1/2
vitlöksklyfta
ca 600 g
fläskytterfilé
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatisgratängen och i peston.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto och laktosfri gratäng.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Krydda köttet med rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2484 KJ / 594 kCal
Fett 31 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 33 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept