UNDER 45 MIN | Medel

Fläskytterfilé med potatisgratäng och paprikaröra

Potatisgratäng passar utmärkt på matbordet till helgen (eller egentligen till vilken dag som helst!). Eftersom den bara behöver skjutsas in i ugnen direkt från påsen så har du massor av tid över att steka köttet och svänga ihop en enkel sallad. Snabbt, enkelt och framförallt jättegott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll upp gratängen i en ugnsform och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skala och hyvla eller riv morötterna och blanda med salladen.
  4. Häll av paprikan och mixa slätt med en halv pressad vitlöksklyfta till en kräm med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera köttet med gratäng, sallad och paprikaröra.

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatisgratängen och i peston.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto och laktosfri gratäng.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Krydda köttet med rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatisgratäng
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1/2 påse salladsmix (à 125 g)
  • 200 g grillad paprika
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • ca 600 g fläskytterfilé
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2484 kJ / 594 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept