Fläskytterfilé med potatisgratäng och paprikaröra
Potatisgratäng passar utmärkt på matbordet till helgen (eller egentligen till vilken dag som helst!). Eftersom den bara behöver skjutsas in i ugnen direkt från påsen så har du massor av tid över att steka köttet och svänga ihop en enkel sallad. Snabbt, enkelt och framförallt jättegott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2020
Ingredienser
4 portioner
800 g potatisgratäng
1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 påse salladsmix (à 125 g)
200 g grillad paprika
1/2 vitlöksklyfta
ca 600 g fläskytterfilé
1/2 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2484 KJ / 594 kCal
Fett31 g
Salt3.5 g
Kolhydrater33 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer