Palsternacksstomp med fläskytterfilé
Palsternacksstompe gjort på mosad palsternacka och potatis blandad med fyllig crème fraiche är fluffigt och hänförande. Tillsammans med fläskytterfiléerna, som är panerade med en underbar senapsblandning, är den här rätten gudomlig.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskytterfilé
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 dl svensk senap
1 äggula
2 tsk majsstärkelse
2 msk ströbröd
1 1/2 dl köttbuljong
balsamvinäger
2 äpplen
Palsternacksstomp
600 g potatis
3 palsternackor
ca 1 - 1 1/2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
För alla
Läs noga ingredienserna på köttbuljongen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2123 KJ / 508 kCal
Fett15.4 g
Kommentarer
Nej, detta var bara okej men inte mer. Moset kommer jag att göra fler gånger men inte resten.
Elin
2010-11-13Supergott! Snabbt, gott och enkelt att göra. Kändes mer avancerad när vi åt den än den var att tillaga. Kommer absolut att laga den här rätten igen!
Linda
2010-10-23Detta var jättegott! Jag var lite feg med senapsröran på fläsket så de vart lite torra. Tänkte att det skulle bli väldigt mycket senapssmak men man kan gott och väl använda alltihop.
Elin
2010-10-14