Plommongryta med rådjur

3
0
Plommongryta med rådjur

Plommongryta med rådjur är en festlig middagsrätt med djupa smaker. Marinera kött och plommon kallt i minst två timmar i vitt vin, soja och enbär. Servera grytan med pasta eller potatis och gärna något grönt som broccoli eller haricots verts.

Plommongryta med rådjur

Ingredienser

4 portioner
500 g benfritt kött av rådjur t ex av steken
15 katrinplommon

Marinad

15 enbär
5 dl vitt vin
3/4 dl kinesisk soja

Stekning

2 msk smör eller margarin
1 l kantareller
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 dl vatten

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse att reda med istället.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

ör alla: Fri från ägg. Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse att reda med istället.Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer