Plommongryta med rådjur

Plommongryta med rådjur är en festlig middagsrätt med djupa smaker. Marinera kött och plommon kallt i minst två timmar i vitt vin, soja och enbär. Servera grytan med pasta eller potatis och gärna något grönt som broccoli eller haricots verts.

Ingredienser
4 portioner
500 g benfritt kött av rådjur t ex av steken
15 katrinplommon
Marinad
15 enbär
5 dl vitt vin
3/4 dl kinesisk soja
Stekning
2 msk smör eller margarin
1 l kantareller
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse att reda med istället.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
ör alla: Fri från ägg. Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse att reda med istället.Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja). |
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer