Plommongryta med rådjur

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Plommongryta med rådjur

Plommongryta med rådjur är en festlig middagsrätt med djupa smaker. Marinera kött och plommon kallt i minst två timmar i vitt vin, soja och enbär. Servera grytan med pasta eller potatis och gärna något grönt som broccoli eller haricots verts.

Plommongryta med rådjur

Ingredienser

4 portioner
500 g  benfritt kött av rådjur t ex av steken
15   katrinplommon

Marinad

15   enbär
5 dl  vitt vin
3/4 dl  kinesisk soja

Stekning

2 msk  smör eller margarin
1 l  kantareller
2 dl  crème fraiche
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 1/2 msk  vetemjöl
1/2 dl  vatten

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse att reda med istället.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Viltgryta
Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig fläskgryta med timjan
Betyg 4.4 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rådjursgryta med syltlök och timjan
Betyg 4.3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gryta på viltkött och karljohanssvamp
Betyg 3.6 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äpple- och katrinplommongryta med skinka
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga