Fläskytterfilé i sockerkaksform
Lägg fläskytterfilén i en avlång sockerkaksform eller ugnsform och tillaga köttet i ugnen för ett saftigt och smakrikt kött. Gör en god sås av skyn från köttet med grädde och crème fraiche. Servera gärna fläskytterfilén med rårörda lingon och hackad färsk persilja.
Ingredienser
6 portioner
ca 1100 g fläskytterfilé
1 msk rapsolja
1 msk smör
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Sås
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk japansk eller kinesisk soja (2 msk japansk motsvarar 1 msk kinesisk)
1/2 tsk sambal oelek
Tips till servering
hackad gräslök eller persilja
hackade skalade hasselnötter
rårörda lingon
rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett37 g
Salt2.3 g
Kolhydrater4 g
Protein40 g
Kommentarer
Så gott och såsen blir extra god
Birgitta
2024-12-08Så oerhört gott, uppskattat av alla. Var mycket lätt att laga, valde att ta en extra vitlöksklyfta.
Vicktoria
2024-10-17Riktigt gott, trots att jag inte hade vitlök hemma! Jag trodde jag hade det , men körde på utan. Helt enligt receptet i övrigt. Åt det med ICA:s frysta klyftpotatis med skal körda i airfryer. Så gott! Jag förstår inte hur man kan misslyckas med det här receptet. Köttet blev så saftigt och gott. Jag hade på en gnutta för mycket salt på köttet, men det kan jag inte klandra receptet för. Jag gjorde såsen separat enligt receptet, blev hur bra som helst! Om någon lyckas få det här knastertorrt är personen ifråga analfabet, eller så är hen ute efter att ta livet av dig! Begär skilsmässa!
Christer
2024-07-31