Fläskytterfilé i sockerkaksform
Lägg fläskytterfilén i en avlång sockerkaksform eller ugnsform och tillaga köttet i ugnen för ett saftigt och smakrikt kött. Gör en god sås av skyn från köttet med grädde och crème fraiche. Servera gärna fläskytterfilén med rårörda lingon och hackad färsk persilja.
Ingredienser
6 portioner
ca 1100 g fläskytterfilé
1 msk rapsolja
1 msk smör
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Sås
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk japansk eller kinesisk soja (2 msk japansk motsvarar 1 msk kinesisk)
1/2 tsk sambal oelek
Tips till servering
hackad gräslök eller persilja
hackade skalade hasselnötter
rårörda lingon
rostad lök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör, grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Smaka gärna av såsen med 1 tsk torkad timjan eller rosmarin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett37 g
Salt2.3 g
Kolhydrater4 g
Protein40 g
Kommentarer
Riktigt gott, trots att jag inte hade vitlök hemma! Jag trodde jag hade det , men körde på utan. Helt enligt receptet i övrigt. Åt det med ICA:s frysta klyftpotatis med skal körda i airfryer. Så gott! Jag förstår inte hur man kan misslyckas med det här receptet. Köttet blev så saftigt och gott. Jag hade på en gnutta för mycket salt på köttet, men det kan jag inte klandra receptet för. Jag gjorde såsen separat enligt receptet, blev hur bra som helst! Om någon lyckas få det här knastertorrt är personen ifråga analfabet, eller så är hen ute efter att ta livet av dig! Begär skilsmässa!
Christer
2024-07-31Blev så jävla torrt så det knastrar! Jag sms recept till frugan då jag blev sen hem från jobbet. Hon följde det, jag fattade av bilden att det var det vanliga med köttet i grädden och lingonen i sockerkaksformen. Missade att Nickas på icase korrigerat det, se alla kommentarer.
Tomas
2024-06-28Kanongott alla nöjda!
Petra
2024-05-15