Fläskytterfilé i sockerkaksform
Lägg fläskytterfilén i en avlång sockerkaksform eller ugnsform och tillaga köttet i ugnen för ett saftigt och smakrikt kött. Gör en god sås av skyn från köttet med grädde och crème fraiche. Servera gärna fläskytterfilén med rårörda lingon och hackad färsk persilja.
Ingredienser
6 portioner
ca 1100 g fläskytterfilé
1 msk rapsolja
1 msk smör
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Sås
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk japansk eller kinesisk soja (2 msk japansk motsvarar 1 msk kinesisk)
1/2 tsk sambal oelek
Tips till servering
hackad gräslök eller persilja
hackade skalade hasselnötter
rårörda lingon
rostad lök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör, grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Smaka gärna av såsen med 1 tsk torkad timjan eller rosmarin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett37 g
Salt2.3 g
Kolhydrater4 g
Protein40 g
Kommentarer
Fantastiskt gott, men fattade inte varför den skulle ligga i sockerkaksformen. Enkelt att tilllaga denna måltid. Alla älskade den. Nästa gång ska jag hälla på såsen och låta den tillagas i den, efter att jag stekt den i stekpanna först, förstås. såg någon nedan i kommentarerna som lagt till lite ingredienser som Sambal Oelek och några fler. Det ska jag också testa!
Maud
2024-04-13Hej Maud! Den görs i en sockerkaksform för att inte buljongen ska ångas bort under tillagningen som den skulle göra i en vanlig tex gratängform. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-15Gosa 😬
Madelene
2024-03-30Hej hopp…. Det framgår liksom inte att köttet ska goda till sig i ugnen OCH såsen… Nu har jag iallafall bryn köttet och gjort såsen, lagt i kött på vitlöken och såsen över…. Tjoff i i ugnen. Så får vi se vad detta blir. Min man var dock väldigt skeptisk mot denna rätt… vi får väl se.. och smaka . 🙏🙏🙏😁😁😁
Madelene
2024-03-30