Fläskytterfilé med plommonsås

Att det är gott att blanda salt och sött är sen gammalt. I kvällens sås hittar du bland annat katrinplommon, köttbuljong, soja och grädde, vilket ger hela rätten sin prägel! Ät den ihop med stekt ytterfilé och kokt potatis, och låt maten tysta mun.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 röd eller gul lök
10 katrinplommon
1 msk smör eller olja
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
650 g fläskytterfilé
salt
peppar
1 kruka sallad
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2347 KJ / 562 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
25 stGott! Jag valde att sila bort plommon och lök istället för att mixa vilket funkade hur bra som helst. Såsen är något söt så jag tyckte inte att gelé behövdes till det här. Generellt en fin fredagsmiddag.
Sabina
Detta blev ju suveränt gott och mycket blev det också. Vi hade potatismos istället. Nästa gång blir det att testa med gelé till!
Tove
Det här gillade vi. Såsen var god. När jag hade stekt färdigt köttet, skrapat ur fettet ur stekpannan, så la jag tillbaka kött och sås i stekpannan och serverade. Det känns fräschare att inte få med stekfettet.
Maria