Fläskytterfilé med grekisk potatissallad
Det bästa av två världar; saftiga fläskfiléer möter fräsch grekisk sallad! Filéerna steks i härliga smaker av smör, salt, peppar och timjan, och serveras ihop med en sallad där rödlöken ger härlig syra och fetaosten distinkt sälta. För att binda ihop rätten äts den med en krämig matyoghurt. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g potatis
1 grön paprika
1/2 gurka
1 rödlök
1/2 kruka oregano
150 g fetaost
1 msk olja
2 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
Kött
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk timjan
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2319 KJ / 555 kCal
Fett21 g
Salt2.77 g
Kolhydrater45 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer