Fläskytterfilé med grekisk potatissallad

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Fläskytterfilé med grekisk potatissallad

Det bästa av två världar; saftiga fläskfiléer möter fräsch grekisk sallad! Filéerna steks i härliga smaker av smör, salt, peppar och timjan, och serveras ihop med en sallad där rödlöken ger härlig syra och fetaosten distinkt sälta. För att binda ihop rätten äts den med en krämig matyoghurt. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018

Fläskytterfilé med grekisk potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g potatis
1 grön paprika
1/2 gurka
1 rödlök
1/2 kruka oregano
150 g fetaost
1 msk olja
2 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar

Kött

ca 600 g fläskytterfilé
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk timjan
2 dl matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2319 KJ / 555 kCal
Fett21 g
Salt2.77 g
Kolhydrater45 g
Protein44 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med avokadobea
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med vitlökskräm
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gurksallad med fläskytterfilé i gräddås
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga