Fläskytterfilé med grekisk potatissallad

4
0
Fläskytterfilé med grekisk potatissallad

Det bästa av två världar; saftiga fläskfiléer möter fräsch grekisk sallad! Filéerna steks i härliga smaker av smör, salt, peppar och timjan, och serveras ihop med en sallad där rödlöken ger härlig syra och fetaosten distinkt sälta. För att binda ihop rätten äts den med en krämig matyoghurt. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018

Fläskytterfilé med grekisk potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g
potatis
1
grön paprika
1/2
gurka
1
rödlök
1/2
kruka oregano
150 g
fetaost
1 msk
olja
2 tsk
vitvinsvinäger
-
salt
-
peppar

Kött

ca 600 g
fläskytterfilé
1 msk
smör eller margarin
1/2 tsk
timjan
2 dl
matyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost, matfett och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu. Välj mjölkfritt matfett och byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda smulad fetaost med yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2319 KJ / 555 kCal
Fett 21 g
Salt 2.77 g
Kolhydrater 45 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept