Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott

1
0
Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott

Lyxa till vardagen med den här underbart saftiga fläskytterfilén. Här ackompanjeras köttet av en smakrik kompott på syrliga äpplen och aromatiska enbär. Rivig ingefära ger den en extra kick. Servera köttet med ris, kompott och strö över färsk krasse.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port jasminris (gärna jasminris)

Enbärs- och äppelkompott

1
gul lök
2
äpplen
1 msk
riven färsk ingefära
1 msk
olja
4
enbär
1 1/2 dl
vatten
1/2 msk
honung
1
ask kryddkrasse

Kött

ca 600 g
fläskytterfilé
1 msk
olja
-
salt och peppar

Till servering

65 g
babyspenat

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2526 KJ / 604 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept