Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott

Lyxa till vardagen med den här underbart saftiga fläskytterfilén. Här ackompanjeras köttet av en smakrik kompott på syrliga äpplen och aromatiska enbär. Rivig ingefära ger den en extra kick. Servera köttet med ris, kompott och strö över färsk krasse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port jasminris (gärna jasminris)

Enbärs- och äppelkompott

1 gul lök
2 äpplen
1 msk riven färsk ingefära
1 msk olja
4 enbär
1 1/2 dl vatten
1/2 msk honung
1 ask kryddkrasse

Kött

ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja
salt
peppar

Till servering

65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2526 KJ / 604 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein39 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fläskytterfilé med ljumna plommon
Betyg 2.8 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med grekisk potatissallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med avokadobea
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med vitlökskräm
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga