Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott
Lyxa till vardagen med den här underbart saftiga fläskytterfilén. Här ackompanjeras köttet av en smakrik kompott på syrliga äpplen och aromatiska enbär. Rivig ingefära ger den en extra kick. Servera köttet med ris, kompott och strö över färsk krasse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port jasminris (gärna jasminris)
Enbärs- och äppelkompott
1 gul lök
2 äpplen
1 msk riven färsk ingefära
1 msk olja
4 enbär
1 1/2 dl vatten
1/2 msk honung
1 ask kryddkrasse
Kött
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja
salt
peppar
Till servering
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2526 KJ / 604 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer