Curry med kokosmjölk och blomkålssallad
En underbar fläskgryta inspirerad av Indien. Kryddor som kanel, kardemumma och curry får puttra med kokosmjölken. Såsen får ett extra sting av den heta sambal oeleken och citronsaftens syrlighet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Gryta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk kardemummakärnor
2 tsk curry
1 dl vatten
1/2 msk majsstärkelse
1 tsk sambal oelek
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
ca 600 g fläskytterfilé
1/2 citron
Blomkål
1 blomkål
1/2 kruka körvel
1 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3398 KJ / 812 kCal
Fett44 g
Salt2.04 g
Kolhydrater59 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag struntade i citronen och hade i lite russin. Uppskattat av både barn och vuxna.
Anna
2020-10-11Missvisande namn "biffgryta" när receptet innehåller fläskkött. Jag föredrar verkligen biff, kan man få det istället?
Jasmin
2017-11-07