Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor

Betyg 4 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor

En saftig fläskytterfilé kan varieras på många sätt. Här äter du den med en gräddig sås, smaksatt med bland annat äppeldryck! Allt lagas i en panna, så både köttet och gröna haricot verts får ta del av smaken. Äts med fördel tillsammans med nykokt ris och krispig grön sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019

Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olja
700 g fläskytterfilé
salt
peppar
2 dl äppeldryck (av ciderkaraktär)
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
1 huvudsallad

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bra, kör kokt potatis istället och adderar torkad dragon, hönsbuljong och äppelmos vid sidan

    Kim

Näringsvärde per portion

Energi3012 KJ / 719 kCal
Fett39 g
Salt4.3 g
Kolhydrater54 g
Protein37 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fläskytterfilé med sötsursås
    Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé med avokadobea
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med primörer i citron- och dillsås
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad