Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

Ajvarrostade morötter, gulbetor och potatis blir fantastiskt goda i ugnen. Ät dem tillsammans med en mör fläskytterfilé som du kryddar med körvel, salt och peppar och steker i olja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Fläskytterfilé med ajvarrostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2 - 3 morötter
500 g gulbetor
600 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 dl ajvar relish (gärna stark)
65 g babyspenat

Kött

1/2 kruka körvel eller persilja
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1928 KJ / 460 kCal
Fett16 g
Salt4.18 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fläskytterfilé med brysselkål
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé med avokadobea
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad