Fläskytterfilé i dragonsås med pressad potatis

Saftiga fläskfiléer serveras ikväll med en len dragonsås, pressad potatis och broccoli. Såsen har lite samma smaker som en bearnaisesås. Inte så pjåkigt alls en trött vardagkväll!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2025

Gör så här
00:03:00
00:05:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2682 KJ / 641 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
21 stVi använde oss av en fläskfilé i stället för ytterfilé. Såsen är himmelsk god.
Elisabet
Gott!👌🏼
Anna
Blev jättegott även om jag inte följde receptet slaviskt. Hade i lite mer vitvinsvinäger än vad receptet sa eftersom jag tycker om syran. Gillar man bearnaisesås så kan man gott trycka på med lite mer dragon också.
Tommy
Gjorde maträtten som en del av matkassen. Det ingick ingen dragon och jag hade ingen dragon hemma. Saknade dragonsmaken i såsen. Gjorde en rödvinssås istället. Det blev ok. Jag hade timjan, rosmarin, oregano hemma. Men jag tycker inte dessa passar att byta ut mot dragon. Tips på någon annan krydda att byta ut dragonen mot om man inte har dragon hemma?
Lotta
Hej Lotta! Du kan utesluta dragonen helt eller smaksätta med timjan. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Mkt bra!
Gustaf
Jättegott tyckte både vi och gästerna
Barbro
Kan jag använda färsk dragon i såsen? Hur mycket färsk motsvarar 2 tsk torkad?
Carin
Hej Carin! Det blir nog lagom med en kruka ungefär. Eller om du odlar själv så, 1 msk finhackad dragon. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Supergod sås!
Lina boel
Klart gott var dock lite försiktiga med saltet.
Mikael
Mycket god sås och den tråkiga fläskytterfilén blev saftig. Gjorde såsen lite annorlunda, kokade upp mjölken i pannan med stekskyn och smulade ner buljongtärningen tillsatte dragon och vinäger koka lite till och sedan grädde och toppredde med majsstärkelse till önskad tjocklek.
Erika