Fläskpannkaka

Fläskpannkaka, den fenomenala klassikern som alla gillar. Pannkakssmeten fyller du med knaprigt fläskkött eller bacon som ger härlig sälta till den mjuka ugnspannkakan och ett fint tuggmotstånd. Bryt gärna av med lite lingonsylt vid servering.

Ingredienser
4 portioner
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 ägg
300 g fläskkött eller bacon
Till servering
lingonsylt
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 628 kCal
Fett37 g
Salt3.67 g
Kolhydrater43 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
det funkar lika bra att byta ut mjölken mot vanligt kallt vatten
Joakim
2025-06-04Man måste ha den lite längre i ugnen innan du tar ut den ca 10/15 min
Anna ulrika
2025-05-31Enda som vart för mig var att den fick stå några min längre i min ugn. Men. Super god pannkaka den reste sig jätte fint kommer använda detta recept fler gg
Terése
2025-05-25