Fläsknoisetter med rostad majs och vitlöksdipp

6
3
Fläsknoisetter med rostad majs och vitlöksdipp

Kanske denna rätt ger dig en försmak på sommaren? Låt oss se! Ugnsrostade potatisar och majskorn, vitlökskräm, och självklart lite stekt kött. Ihop med fräsch sallad kan du drömma dig bort till de lite varmare dagarna. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Fläsknoisetter med rostad majs och vitlöksdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
340 g
majskorn
2 dl
crème fraiche
1
vitlöksklyfta
1 tsk
paprikapulver
ca 500 g
fläskytterfilé
1 msk
smör
1
förp romansallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Lusijana

10/2/2020

Enkelt, gott och snabblagad

Terese

2/25/2020

Jättegott och enkelt. Kidsen gillade det

Anna

2/23/2020

Jag kokade upp såsen i stekpannan efter jag stekt köttet, blev godare i mitt tycke.

Näringsvärde per portion

Energi 2524 KJ / 602 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept