UNDER 45 MIN | Medel

Fläsknoisetter med rostad majs och vitlöksdipp

Kanske denna rätt ger dig en försmak på sommaren? Låt oss se! Ugnsrostade potatisar och majskorn, vitlökskräm, och självklart lite stekt kött. Ihop med fräsch sallad kan du drömma dig bort till de lite varmare dagarna. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i skivor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen först i 15 minuter.
  3. Häll av majsen och strö över potatisen, rosta ytterligare 10 minuter.
  4. Blanda crème fraiche med pressad vitlök och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär köttet i skivor och stek i smöret i en stekpanna, ca 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär salladen i bitar.
  7. Servera noisetterna med rostad potatis, majs, sallad och vitlöksdipp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 340 g majskorn
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • ca 500 g fläskytterfilé
  • 1 msk smör
  • 1 förp romansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2524 kJ / 602 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept