Fläsknoisetter med rostad majs och vitlöksdipp
Kanske denna rätt ger dig en försmak på sommaren? Låt oss se! Ugnsrostade potatisar och majskorn, vitlökskräm, och självklart lite stekt kött. Ihop med fräsch sallad kan du drömma dig bort till de lite varmare dagarna. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
340 g majskorn
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
ca 500 g fläskytterfilé
1 msk smör
1 förp romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2524 KJ / 602 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej vardagsmat, men inget wow.
Rebecca
2023-02-22Potatisen hur tunna eller tjocka skivor?
Carina
2021-03-09Hej Carina! Det ska vara ca 1/2 cm tjocka skivor. Vi har nu uppdaterat receptet också med den infon. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-03-09Enkelt, gott och snabblagad
Lusijana
2020-10-02