Fläskkotlett med tomatsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskkotlett med tomatsalsa

Fläskkotlett med tomatsalsa är ett färggrant och fantastiskt gott recept! Salsan gör du genom att blanda paprika, tomat och lök ihop med en aning citronskal och sambal oelek. En sås där du själv kan variera hur het du vill ha den. Servera tillbehöret till saftiga kotletter och rykande ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Tomatsalsa: Skala och hacka löken fint. Skär tomater i tärningar. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Blanda grönsakerna i en skål. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Krydda med citronskal och -saft, salt, peppar och sambal oelek. Rör i olivolja.
  4. Kotlett: Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulver. Bryn dem i matfett i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 5-6 minuter.
  5. Servera kotletterna med ris och tomatsalsa.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Tomatsalsa
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olivolja
Kotlett
  • 4 skivor benfria fläskkotletter
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1958 kJ / 469 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept