Amirs fläskkotlett med Pico de gallosalsa
Fläskkotlett med Pico de gallosalsa är en imponerande rätt där den färgglada och smakrika salsan samsas med läckra råvaror som benfria fläskkotletter och ugnsrostad klyftpotatis. Ett tilltalande och njutbart recept som fungerar perfekt till festen eller bjudningen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Salsa
1 schalottenlök
4 tomater
1 grön paprika
1 lime
1 tsk sambal oelek
Kotlett
4 skivor benfria fläskkotletter
2 tsk paprikapulver
3 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1983 KJ / 475 kCal
Fett20 g
Salt2.28 g
Kolhydrater41 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det godaste vi ätit på länge. Jag råkade ha en bit gurka hemma som jag tärnade ner i salsan och drällde 7 en skvätt olivolja. Eftersom vi inte äter nasse så dubbelpanerade jag kycklinglårfile och stekte limen som blev över. Jättegott. Det här gör jag igen.
Mona
2023-01-28Potatisen och köttet var gott. Vi gjorde salsan lite mildare med bara en halv lök och utan lime och sambal, men den hade ändå rätt mycket sting.
Rebecca
2022-11-19Bra sätt att ugnsrosta potatis. Potatis o tomatsalsan god. Fläskkotletter känns inte så spännande.
Eva
2014-09-28