UNDER 30 MIN | Medel

Fläskkotlett med sås på grillad paprika

För att piffa till den stekta fläskkotletten serveras den med goda och smakrika tillbehör. Här är det den fint orangea såsen som gjorts på crème fraiche, timjan och grillad paprika. Som om inte det vore nog så äter du även rätten ihop med en syrlig och fräsch sallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Låt paprikan rinna av i en sil, men spara oljan.
  3. Koka upp crème fraiche, timjan och paprika. Mixa, med en stavmixer, till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Skala och skiva löken tunt och skär salladen i bitar. Blanda lök och sallad med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera kotletterna med sås, potatis och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Oljan från paprikan kan användas till både dressing och att steka i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 förp grillad paprika (à 200 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 4 fläskkotletter
  • 1/2 msk olja (från paprikan)
  • 1/2 rödlök
  • 1 förp kruksallad
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 2348 kJ / 560 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept