Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad kotlett med majsenchiladas

Saftig kotlett med den utsökta, eldiga smaken av nygrillat. Röran i majsenchiladasen är gjord på soliga tomater och färgglad majs och täckt av smarrig, smält ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Pensla med oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Majsenchiladas: Skölj och tärna tomaterna. Låt majsen rinna av.
  4. Blanda tomater och majs med resten av saltet, peppar och spiskummin.
  5. Fördela tomater och majs på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en lätt smord ugnssäker form. Riv osten och strö den över.
  6. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Grilla kotletterna på utegrill eller i grillpanna ca 5 minuter per sida.
  7. Servera kotletterna med majsenchiladas och strimlad sallad.

För alla

Gör glutenfri: byt ut brödet mot glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: ersätt osten med sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Servera gärna en salsa till kotletter och enchiladas.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan enchiladasen serveras till t ex grillad sojakorv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter (à ca 150 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Majsenchiladas
  • 4 tomater
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förp tortillabröd (à 340 g)
  • 100 g lagrad hårdost (max 17%)
Tillbehör
  • strimlad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2352 kJ / 560 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden