Apelsinmarinerad fläskkotlett med paprikatapenade | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Apelsinmarinerad fläskkotlett med paprikatapenade

Gudomligt gott recept till grillen i sommar är detta på härliga apelsinmarinerade fläskkotletter med smakrik paprikatapenade. Du marinerar köttet i bland annat apelsinjuice och mixar snabbt ihop en utsökt tapenade av bland annat paprika och vitlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera i kylskåp i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Paprikatapenade: Dela paprikorna och kärna ur dem. Skär i klyftor, lägg på plåt och vänd dem i lite olja. Rosta i ugn 10-15 minuter. Lägg paprikan i en plastpåse, låt svalna och skala den sedan.
  4. Mixa paprika, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla kotletterna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida. Låt köttet vila innan det serveras tillsammans med paprikatapenade, grillade apelsinhalvor och till exempel potatisklyftor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 Piggham fläskkotletter
  • 4 apelsiner
Apelsinmarinad
  • 1 dl konc apelsinjuice
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • rivet skal av 2 apelsiner
  • 2 röda finhackade chilifrukter
Paprikatapenade
  • 4 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan