Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ostgratinerade nachos och tomatsalsa pico de gallo

Gyllene majs och krispiga nachos gratinerade i ugn är receptet för en lyckad tacokväll. Styrkan på tacosåsen styr hettan på den här populära nachorätten. Servera gärna med den mexikanska tomatsalsan Pico de gallo. Smaker för den rätta texmexstämningen. En salsa som passar lika bra som tillbehör till kyckling som dipp till nachos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsalsa: Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken. Hacka koriandern. Dela, kärna ur och hacka den röda pepparn. Pressa saften ur limen.
  2. Blanda tomater, lök, koriander, chili, limesaft och salt i en skål.
  3. Låt dra i rumstemperatur någon timme, förvara sedan i kylen.
  4. Nachos: Sätt ugnen på 225°C.
  5. Lägg ut chipsen på en plåt med bakplåtspapper. Låt majsen rinna av.
  6. Fördela majs, tacosås och ost på chipsen. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera dem nygratinerade.

För alla

Ostgratinerade nachos:
Kontrollera ingredienserna på nachochipsen och salsan.
Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Tomatsalsa Pico de gallo:
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6
Tomatsalsa Pico de gallo
  • 4 tomater
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 lime (1 lime motsvarar ca 1 1/2 msk pressad saft)
  • 1/2 tsk salt
Ostgratinerade nachos
  • 1 påse nachochips (à 200 g)
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 1 1/2 dl het eller mild tacosås
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1200 kJ / 287 kCal