Ostgratinerade nachos och tomatsalsa pico de gallo

Gyllene majs och krispiga nachos gratinerade i ugn är receptet för en lyckad tacokväll. Styrkan på tacosåsen styr hettan på den här populära nachorätten. Servera gärna med den mexikanska tomatsalsan Pico de gallo. Smaker för den rätta texmexstämningen. En salsa som passar lika bra som tillbehör till kyckling som dipp till nachos.

Ingredienser
6 portioner
Tomatsalsa Pico de gallo
4 tomater
1 msk hackad gul lök
1 dl hackad koriander
1 röd spansk peppar
1 lime (1 lime motsvarar ca 1 1/2 msk pressad saft)
1/2 tsk salt
Ostgratinerade nachos
1 påse nachochips (à 200 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
1 1/2 dl het eller mild tacosås
2 dl riven ost
För alla
Ostgratinerade nachos:
Kontrollera ingredienserna på nachochipsen och salsan.
Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.
Tomatsalsa Pico de gallo:
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1200 KJ / 287 kCal
Fett14.7 g
Kolhydrater30 g
Protein7.4 g
Kommentarer
Hej Rosalba! Tack för att du delade med dig av dina kunskaper - detta hade vi inte så bra koll på! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-11-16Jag som är mexinkanska skulle aldrig äta ostgratinerade nachos tillsammans med tomatsalsan Pico de Gallo. Man kombinerar inte en tacosås som innehåller KOKT chilli frukt med Pico de Gallo som innehåller RÅ chilli frukt. (OBS!. Det är inte spansk peppar utan chilli frukt, som också växer i andra länder som Indien, Indonesien m.m.) Det är dags att ICA ändrar namnet på den här produkten som har blivit så populär i Sverige. Tack för mig.
Rosalba
2015-11-13