Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fläskkotlett med bbq-sås och rostad potatis

Grillad eller stekt fläskkotlett serveras med en typisk amerikansk grillsås för den rätta barbequekänslan. Såsen, som är mustig och vackert röd, har en tomatbas som är smaksatt med ingefära, vitlök, soja och vinäger. Den går utmärkt att servera både varm och kall.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Halvera potatisen och blanda den med olivoljan på en plåt. Krydda med salt och peppar. Rosta den mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Pressa vitlöken. Skala och riv ingefära. Fräs vitlök och ingefära i olja tillsammans med tomatpuré i en kastrull.
  4. Tillsätt socker, krossade tomater, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 20 minuter.
  5. Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  6. Salta och peppra köttet och stek eller grilla i matfett ca 5 minuter på varje sida.
  7. Servera köttet tillsammans med sås, rostad potatis och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk strösocker
  • 500 g krossade tomater
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk soja
  • salt och peppar att smaka av med
  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 125 g salladsmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2041 kJ / 489 kCal