Fläskkotlett med bbq-sås och rostad potatis
Grillad eller stekt fläskkotlett serveras med en typisk amerikansk grillsås för den rätta barbequekänslan. Såsen, som är mustig och vackert röd, har en tomatbas som är smaksatt med ingefära, vitlök, soja och vinäger. Den går utmärkt att servera både varm och kall.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
150 g majskorn
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
500 g krossade tomater
2 msk vitvinsvinäger
1 msk japansk soja
salt
peppar
4 benfria fläskkotletter (à ca 150 g)
1 tsk smör eller olja
1/2 kruka persilja
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2244 KJ / 535 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tipset ni gav under receptet? Det var ju ingen lök förutom pressad vitlök.
Lena
2024-04-14Hej Lena! Nej helt rätt receptet har ingen lök då blir tipset väldigt konstigt. Tack för din hjälp, nu har vi justerat och tagit bort tipset. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-04-15Helt ok mat, barnen åt både kött och potatis vilket är bra betyg. Såsen var lite småtråkig dock
Tina
2022-04-28Kryddad köttet med chiliflakes
Jenny
2017-11-05